POLÍTICA
Política 09/08/2012

Gallego (CCOO) entén l'assalt a supermercats

En declaracions a Catalunya ràdio, el secretari general de CCOO recalca que l'acció del sindicat andalús SAT, capitanejada pel diputat d'IU i alcalde de Marinaleda, Juan Manuel Sánchez Gordillo, és una "conseqüència lògica" davant les retallades de l'estat del benestar i els serveis socials

Ara
2 min
Els sindicalistes van omplir fins a deu carros d'aliments de primera necessitat com oli, arròs, sucre, pasta i llet. 01. L'alcalde de Marinaleda i diputat d'IU, Juan Manuel Sánchez Gordillo.

BarcelonaEl secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, s'ha mostrat aquest dijous comprensiu amb el diputat d'IU i alcalde de Marinaleda, Juan Manuel Sánchez Gordillo, que dimarts va participar en l'assalt del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) a un supermercat Mercadona per endur-se'n aliments per a gent sense recursos. Per Gallego, l'acció del SAT és la "conseqüència lògica" davant les retallades de l'estat del benestar i els serveis socials. "El 50% dels aturats porten més de 2 anys a l'atur. A Catalunya hi ha 100.000 llars on no hi entra cap ingrés", ha recordat Gallego, que ha afegit: "En aquesta situació la gent té dret a menjar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Ràdio, Gallego ha evitat respondre clarament si avala o no l'assalt a dos supermercats Mercadona. En qualsevol cas, sí que ha considerat que és "lògic que la gent s'hagi de buscar la vida", si cal, prenent aliments. "La solució no és retirar els 400 euros d'ajut als aturats que no tenen cap prestació ni segellar contenidors perquè els sensesostre no n'agafin menjar, com ha passat a Girona, sinó generar polítiques socials que donin cobertura a les necessitats bàsiques", ha asseverat. Gallego ha defensat la necessitat de treballar ja a Catalunya en la creació de la renda mínima de subsistència prevista en l'Estatut. "Entenem les raons que porten el SAT a fer aquesta acció", ha afegit el líder de CCOO Catalunya. "Comparteixo i respecto les estratègies de totes les organitzacions que tinguin per objectiu la justícia social", ha reblat.

Referèndum oficial o simbòlic

Davant el panorama de retallades socials i pèrdua de drets, els sindicats segueixen reclamant un referèndum sobre els ajustos. Però si no es convoca de forma oficial, ja ha avançat que en faran un de simbòlic . I si el govern no rectifica, avisa que caldrà anar a una vaga general no exclusivament sindical, sinó que tingui el suport de la majoria d'organitzacions socials.

stats