ALIANCES DEL GOVERN
Política 30/07/2012

El PP es marca el Debat de Política General com a límit per avaluar si continua ajudant el Govern

Santi Rodríguez denuncia que "CiU s'ha decantat per la rauxa independentista" pactant el pacte fiscal amb ERC o flirtejant amb el sobiranisme

Acn
2 min

BarcelonaEl portaveu adjunt del PP a Catalunya, Santi Rodríguez, ha explicat aquest dilluns que el partit es marca el Debat de Política General com a límit per avaluar si continua oferint els seus "suports" parlamentaris al Govern. En roda de premsa, ha apuntat que debatran durant el mes d'agost i setembre si segueixen ajudant el Govern després que CiU hagi escollit la "rauxa independentista" i no el "seny" en matèria de pacte fiscal. Rodríguez ha subratllat que el PP ha intentant "conduir CiU pel camí del seny durant un any i mig", però els nacionalistes han deixat de banda ara un acord sobre el pacte fiscal amb els dos grans grups de la cambra, que representen un 90% del suport del Congrés. Després que la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, amenacés diumenge amb retirar el seu suport parlamentari al Govern, Rodríguez ha aprofundit en aquesta idea. Els populars avaluaran els esdeveniments de l'últim any i mig durant aquests mesos d'agost i setembre. No ha volgut pronunciar-se sobre una hipotètica negociació dels pressupostos, però sí ha remarcat que el debat que tindrà lloc a partir del 25 de setembre serà "la primera meta volant d'aquesta cursa" que marcarà el futur de les relacions entre CiU i PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I no només sobre el pacte fiscal. Segons Rodríguez, el PP ha intentat "conduir CiU pel camí del seny" durant un any i mig. "Però 'la cabra tira al monte', i al final CiU s'ha decantat per la rauxa independentista", ha afegit fent referència a la presència del portaveu del Govern, Francesc Homs, i de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en el concert independentista de Girona aquest diumenge. "Prenem nota de tots aquests moviments i debatrem sobre quin és el futur dels nostres suports", ha conclòs.

D'altra banda, també ha aprofitat per denunciar que CiU està utilitzant el pacte fiscal com a "cortina de fum" per justificar-ho tot, la seva "incompetència" a l'hora d'afrontar la crisi, però també els casos de corrupció que l'afecten, com el del Palau o el de les ITV. En aquest sentit, ha opinat que la compareixença del secretari general de CDC, Oriol Pujol, es podia haver estalviat, perquè "no va dir absolutament res" més enllà del que ja es coneix.

stats