DRET A DECIDIR
Política 21/09/2012

Dues regidores socialistes voten amb ERC, ICV i CiU per fer Sant Vicenç dels Horts municipi independentista

El municipi, liderat pel republicà Oriol Junqueras, s'ha adherit aquest dijous a l'Associació de Municipis per la Independència amb l'abstenció de la resta de regidors del PSC, que havia donat llibertat de vot

Acn
1 min
Sílvia Ramírez, una de les dues regidores socialistes que va votar a favor d'incloure Sant Vicenç dels Horts a l'Associació de Municipis per la Independència

Sant Vicenç dels HortsSant Vicenç dels Horts, la ciutat en ple Baix Llobregat que té com a alcalde el president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha adherit a l'Associació de Municipis per la Independència. Així ho ha acordat aquest dijous el ple, que ha aprovat la proposta d'adhesió feta pels tres grups que formen el govern: Junts per Sant Vicenç (impulsat amb ERC), ICV-EUiA i CiU. Als seus vots s'han sumat els de dues regidores del PSC, a l'oposició, que han votar a favor de l'adhesió a l'AMI. Els altres cinc regidors socialistes s'han abstingut en una votació en què aquest grup no ha fixat una posició comuna i ha donat llibertat de vot als seus membres. Els dos regidors del PP han sigut els únics que s'han oposat a l'adhesió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els regidors d'ERC, ICV-EUiA i CiU han acabat el ple d'aquest dijous amb una foto de família a les portes de l'Ajuntament, amb l'alcalde, Oriol Junqueras, sostenint una estelada, i davant de l'altra estelada, gegant, que el grup juvenil Skallots (que agrupa ciutadans d'esquerres i independentistes) ha penjat a la façana del consistori per celebrar l'adhesió a l'AMI.

Sant Vicenç dels Horts és un municipi d'uns 28.000 habitants en ple Baix Llobregat, dedicat eminentment a la indústria, com altres municipis de la zona. I, com moltes de les viles veïnes, va estar governat en les darreres legislatures pel PSC. Oriol Junqueras va desbancar el juny del 2011, després de les eleccions, l'antiga alcaldessa, socialista, gràcies al pacte de govern amb ICV i CiU.

stats