Política 10/06/2016

Sáenz de Santamaría, sobre el xoc JxSí-CUP: "Posar-se en mans de la radicalitat té aquestes coses"

La Moncloa assenyala que "quan estàs en política has de ser molt conscient de qui t'envoltes"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. EFE

MadridDard de la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, al govern de Junts pel Sí per la situació "d'incertesa i inestabilitat" a Catalunya". Preguntada sobre la moció de confiança a la qual s'enfrontarà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al setembre, la portaveu de l'executiu espanyol ha assenyalat que "posar-se en mans de la radicalitat té aquestes coses".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Senzillament crec que quan un està en política ha de ser molt conscient de com actua i conèixer els companys d'altres partits de qui s'envolta", ha reflexionat, i ha recordat que el pacte d'estabilitat que s'ha trencat va ser un "acord que va desinvestir Artur Mas i va investir el senyor Puigdemont". Per a Sáenz de Santamaría, aquest pacte va servir perquè exactament cinc mesos després –ha recordat que l'acord va ser el 9 de gener i que avui estem a 10 de juny– "la Generalitat es trobi en una situació d'impàs que torna a sembrar inestabilitat i incertesa".

El consell de ministres ha aprovat aquest divendres una nou conveni entre Adif, Ferrocarrils de la Generalitat i el Port de Barcelona per impulsar els nous accessos ferroviaris. Es tracta d'un projecte que requereix, majoritàriament, la inversió d'una autoritat com el Port de Barcelona, de titularitat autonòmica. Preguntada sobre si la "inestabilitat" a la Generalitat i la falta d'acord poden posar en perill aquestes inversions, Sáenz de Santamaría ha assenyalat que tenen "la tranquil·litat" que qui ha de respondre en última instància és "l'autoritat portuària de Barcelona", de naturalesa dual –la nomena el Govern però té ingressos de l'activitat marítima.

No se n'ha estat tampoc d'assenyalar que Catalunya serà la comunitat que rebrà més diners de l'anomenat "extra FLA", que també ha aprovat aquest divendres el consell de ministres. "Amb les aportacions que rep la Generalitat demanaria que les fes servir per a la despesa social i la resta en infraestructures, com reclamen a l'Estat constantment, i que les prioritzin en els seus propis comptes", ha conclòs.

stats