Política 10/01/2014

Santamaría rebutja cap comparació de l'anunci avançat de detencions a Euskadi amb el cas Faisán

La vicepresidenta del govern espanyol redueix el comunicat que anunciava detencions que encara no s'havien produït a un "error humà"

Ara
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa.

Barcelona"Si la Fiscalia ha arxivat aquesta investigació, queda absolutament descartada qualsevol comparació que algú volgués fer". Així ha despatxat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, les preguntes dels periodistes sobre si l'anunci de detencions abans que es produïssin de l'anomenat front dels presos bascos és comparable amb el cas Faisán, en què el 2006 un suposat membre d'ETA que anava a ser detingut va rebre una alerta de la batuda policial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La número dos del govern ha reduït la filtració de l'operació a la premsa abans que es produís a una "errada humana" que s'ha saldat amb la dimissió del director de comunicació del ministeri, Alberto Gimeno, fins ara l'home de confiança del ministre Jorge Fernández Díaz.

Obstacles per ser alcalde

Santamaría també ha desvinculat l'operació policial del comunicat del col·lectiu de presos bascos, l'EPPK, en què admetia el dolor causat i acceptava el tractament individual i no col·lectiu de cadascun dels presos. També ha assegurat que el jutge va autoritzar el registre del despatx del senador de Bildu Iñaki Goioaga malgrat la seva condició d'aforat perquè el compartia amb alguns dels detinguts.

La vicepresidenta ha subratllat que l'avantprojecte de llei que regula la funció dels alts càrrecs de l'estat estableix uns “nivells d'exemplaritat” que inclou els de no haver estat condemnat per “determinats delictes”. La vicepresidenta ha assegurat que entre ells està inclosa el de pertinença a ETA i que aquesta regulació evitaria doncs que expresos de l'organització no podrien ser, per exemple, alcaldes o tenir un alt càrrec.

stats