Política 28/10/2016

Santamaría torna l'acusació de judicialitzar la política a la Generalitat per la denúncia a Adif

La vicepresidenta espanyola afirma que l'executiu català ha presentat el doble de recursos al TC que l'espanyol

Dani Sánchez Ugart
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa del consell de ministres. EFE

MadridLa vicepresidenta espanyola en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha retornat aquest divendres l'acusació de "judicialitzar" la política a la Generalitat per la denúncia que l'executiu català ha presentat contra Adif davant de l'Audiència Nacional. Després de la reunió del consell de ministres, Santamaría ha recordat que "ahir vam escoltar el senyor Tardà i el senyor Homs parlar de judicialització" i avui es produeix aquesta denúncia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, Santamaría ha acusat la Generalitat d'haver presentat gairebé el doble de recursos davant del Tribunal Constitucional (TC) contra decisions de l'executiu central que a la inversa. Tot i així, quan ha donat les dades la diferència era de 58 a 37, sempre segons els seus càlculs.

Santamaría ha fet aleshores una disquisició sobre el compliment de la llei i ha insistit en els arguments del govern espanyol en funcions, que acusa els polítics catalans de saltar-se la llei, que s'ha de complir "també quan no et donen la raó".

"La llei és un element de garantia fonamental de la democràcia", ha afirmat Santamaría, en el que molt probablement serà l'últim consell de ministres en funcions de Rajoy, si com tot apunta és investit demà de manera definitiva.

Qui fa d'oposició?

Santamaría també s'ha referit a qui considera oposició al Congrés espanyol, i ha apel·lat de nou a la responsabilitat del PSOE i a Podem, perquè "cal ser oposició quan considera que el què s'està fent no és bo per als interessos de l'Estat, però també subscriure les que siguin bones decisions".

stats