Política 18/01/2017

Santamaría veu positiu que el Govern no es vulgui “desentendre” del finançament

La vicepresidenta del govern espanyol adverteix que a la trobada també es parla d'altres temes d'interès, com els refugiats o la violència de gènere

Acn
2 min
La vicepreisdenta esapnyola, Soraya Sáenz de Santamaría, abans de reunir-se amb Oriol Junqueras

BarcelonaLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha considerat positiu que la consellera de la Presidència, Neus Munté, hagi manifestat que el Govern no es desentendrà del finançament tot i no participar de les negociacions. “No pot ni se n'ha de desentendre. Té les portes obertes al diàleg”, ha assegurat Santamaría en declaracions a Onda Cero. Després de la Conferència de Presidents d’aquest dimarts, la vicepresidenta ha admès que “hi haurà discussions i moments complicats” en la negociació del nou model i ha recordat que no s’ha recuperat la recaptació d’abans de la crisi. Sobre l’absència de Catalunya a la trobada, ha apuntat que correspon als absents explicar els motius i ha recordat a la Generalitat que bona part dels acords d’ahir formen part de la llista de 45 reclamacions que hi ha sobre la taula.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Santamaría ha assegurat que el govern espanyol és conscient de la dificultat de la negociació del nou model de finançament tenint en compte que cada comunitat autònoma té una visió diferent segons característiques com la població. “Que ningú s’enganyi, que hi haurà discussions i moments complicats”, ha afegit.

Tot i així, ha considerat que si hi ha voluntat es pot arribar a un acord en un any, termini que s’ha marcat la Conferència de Presidents, que també crearà una comissió d’experts en un mes per posar les bases de la negociació.

La vicepresidenta s’ha queixat que la Generalitat demani cada dos per tres qüestions que van ser objecte d’acord en la conferència i ha citat com a exemples els refugiats, la lluita contra la pobresa energètica i la violència de gènere. “No parlem només de finançament, sinó de problemes que no sé si són d’alta o baixa política. Tinc un concepte diferent, però refugiats, educació i subministrament elèctric ens preocupa i han ocupat molts debats en aquestes comunitats”, ha assegurat.

stats