Política 04/05/2015

Santamaría avala la suspensió de militància d'Alfonso Rus

La vicepresidenta espanyola diu que Alberto Fabra ha actuat d'acord amb la línia marcada per Mariano Rajoy

Ara
1 min
La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, i el president extremeny, José Antonio Monago, a Madrid. EFE

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha fet costat aquest dilluns al president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, que ha decidit suspendre de militància el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, per la suposada implicació en una trama de comissions i desviació de fons públics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La número 2 de l'executiu ha defensat, a preguntes dels periodistes, que el PP "sempre" ha pres aquest tipus de "mesures" quan s'han produït ombres de dubtes sobre el comportament de càrrecs electes de la formació. "Per nosaltres l'exemplaritat és un compromís", ha dit. Per això, considera que la decisió de Fabra -pocs dies abans que, demà, Rajoy, visiti el País Valencià- va "en línia" amb el camí traçat pel president espanyol per "enfortir la regeneració democràtica" i en la "lluita per a l'exemplaritat".

Sobre l'anunci de l'extremeny José Antonio Monago de sotmetre a una consulta popular la reforma de la llei electoral de la seva comunitat si torna a ser president, Sáenz de Santamaría ha assegurat que la Moncloa ho "respectarà" sempre que sigui dins dels marges competencials d'Extremadura.

stats