Política 03/05/2017

Santi Vila compara els populismes de Donald Trump i Marine Le Pen amb Ada Colau

El conseller de cultura va dir en una conferència a Granollers que els partits tradicionals "no han estat a l'alçada"

Ara
1 min
El conseller de Cultura, Santi Vila, en una imatge d'arxiu

BarcelonaDonald Trump, Marine Le Pen i Ada Colau al mateix sac. El conseller de Cultura, Santi Vila, va equiparar ahir figures populistes com Donald Trump i Marine Le Pen amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com a representants del "populisme" que ha "sabut aprofitar" que els partits tradicionals "no han estat a l'alçada", tal com recull el diari 'El 9 Nou'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sorgeixen persones que diuen 'això ho arreglo jo'", va exposar Vila, que va posar aquests exemples: "Donald Trump als Estats Units, Marine Le Pen a França i, deixeu-me ser malvat, Ada Colau a Barcelona". En una conferència a Granollers sota el títol 'La utopia: bàlsam o revulsiu', organitzada pel Partit Demòcrata, el conseller va explicar que l'estat espanyol s'ha modernitzat en aspectes com l'economia o la integració a Europa, però ha fracassat en la qüestió nacional. "No ha aconseguit fer de la diversitat nacional un valor en comptes d’un problema. No hi ha hagut manera. Ens han dit que ens hem de quedar i ser com ells. I això ens porta a la decepció", va dir Vila.

Aquesta és una de les raons, segons va explicar, que han portat el dirigent a donar suport al Procés, perquè és un moviment que "es fixa en un horitzó de futur millor, és crític amb l''statu quo' i, per tant, és rebel i inconformista". A més, va afegir que és una "oportunitat per fer net de totes les coses dolentes que hem heretat i respon a una identitat col·lectiva avançada enfront del risc de quedar integrats i assimilats".

stats