Política 15/03/2012

Santi Rodríguez: "No podem fer preguntes respecte de qüestions sobre les quals no tenim competències"

L'endemà que la llei de consultes comenci el tràmit parlamentari, el diputat del PP veu perill en el fet que aquesta norma s'"utilitzi per fer política"

Ara
2 min

BarcelonaEl diputat del PP Santi Rodríguez, que ahir va qualificar la llei de consultes de "llumí en mans d'un piròman", s'ha refermat aquest dijous en la seva tesi a 'El món a RAC1', i ha assegurat que aquesta norma, que ara entrarà en fase de comissió a la cambra catalana, pot servir "per fer política". Malgrat la por dels populars al Parlament català, diuen que no han presentat una esmena a la totalitat a aquesta llei perquè creuen que pot ser "una bona eina per a la participació ciutadana". Des del seu punt de vista, el perill d'aquesta llei és que s'aprofiti per fer preguntes respecte de "qüestions sobre les quals no tenim competències", perquè les compartim amb l'Estat i "no són exclusives de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rodríguez ha argumentat que "les lleis que es fan s'han d'ajustar al dret" i que les normes actualment vigents només permeten preguntar a la ciutadania sobre qüestions en les quals es tenen competències. Tot i aquestes argumentacions de caire més jurídic, el diputat popular ha fet referència també al fet que no és necessari avançar a favor del pacte fiscal o la independència a través de la porta que suposa aquesta norma, ja que "Catalunya i Espanya poden avançar juntes en el futur". I és que segons el seu parer, consultar sobre una hipotètica separació de Catalunya respecte de la resta de l'Estat no té lògica, perquè "Catalunya i Espanya no són dos elements diferents. No estem parlant d'un i un, ja que Catalunya és Espanya".

Quan se li ha preguntat per la portada d'avui dijous de l''Abc', el diputat ha expressat que no és feina seva dir si li agrada o no li agrada, i que el que fa és "expressar una opinió".

Sobre la moció aprovada a l'Ajuntament de Girona a favor de la insubmissió fiscal, Rodríguez ha criticat que els partits que hi ha al Parlament i que fan lleis, com CiU, després permetin que s'aprovin coses així als consistoris. "Això és el que ens sorprèn i el que no ens agrada", ha afegit.

stats