Política 20/11/2016

El jutge Santi Vidal: "La desconnexió jurídica real arribarà el juliol o l'agost del 2017"

L'actual portaveu d'ERC al Senat afirma que si demà el Suprem revoca la seva suspensió demanarà la dimissió del president del CGPJ

Acn
1 min
El jutge Santi Vidal, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEl jutge i portaveu d'ERC al Senat, Santi Vidal, ha pronosticat aquest diumenge que "la desconnexió jurídica real arribarà el juliol o l'agost del 2017". Vidal ha assenyalat que prèviament –entre l'abril i el maig de l'any vinent– podria estar enllestit el nou marc jurídic català per així poder convocar el referèndum. "Serà llavors quan previsiblement l'estat espanyol suspendrà tot el marc que estem fent. I és aleshores quan tocarà la desconnexió", ha afirmat el jutge al programa 'El suplement' de Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Paral·lelament, aquest dilluns el Tribunal Suprem (TS) comunicarà a Santi Vidal si revoca o no la seva suspensió de sou i feina durant tres anys per haver elaborat una proposta de Constitució catalana. Si la sentència li és favorable, el jutge ha avançat que deixarà la seva plaça al Senat i que demanarà "danys i perjudicis". "Si el recurs prospera demanaré la dimissió del president del Consell General del Poder Judicial", ha afegit Vidal.

stats