Política 13/04/2017

Santi Vila: "L'autonomisme a Catalunya és mort"

El conseller de Cultura assegura que tan el Govern com el PDECat estan "conjurats" perquè el "procés acabi bé"

Ara
1 min
Santi Vila: “Incrementar en 50 milions el pressupost seria insòlit”

BarcelonaLes declaracions de David Bonvehí parlant d'un possible candidat autonomista del Partit Demòcrata si el procés fracassa, no han agradat a alguns dirigents de la seva formació. El mateix conseller de Cultura, Santi Vila, ha fet declaracions als mitjans de comunicació en què assegura que "l'autonomisme és mort" a Catalunya i que el PDECat i el Govern estan "conjurats perquè el procés acabi bé".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vila ha difós aquestes paraules a través del seu compte de Twitter:

Vila ha assegurat que a dia d'avui, i després del procés sobiranista, "mai més un polític que raoni amb clau autonomista" tindrà "res a fer" en unes eleccions, i s'ha mostrat compromès amb el referèndum i el programa de Govern del president, Carles Puigdemont. "Estem al costat del president", ha afirmat.

En una setmana marcada per la tensió al Govern –arran de la divisió entre conselleries per qui assumeix la responsabilitat dels preparatius del referèndum– Vila també ha volgut enviar un missatge clar: "Tot el que sigui especular sobre el compromís dels consellers és un trist favor al repte històric que tenim com a país".

En aquest sentit ha aprofitat per recordar que ell i tots els consellers tenen ja fins a sis avisos del Tribunal Constitucional conforme han de complir amb les seves resolucions que prohibeixen el referèndum.

stats