Política 28/07/2014

Santi Vila creu que el comportament de Pujol "és inadmissible" i subratlla que "xoca més" pels seus discursos "moralitzants"

El conseller i membre de la directiva de CDC vol que s'aprengui la lliçó de no confiar en lideratges "tan messiànics"

Acn
1 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat i directiu de CDC, Santi Vila, creu que el comportament de l'expresident Jordi Pujol, ocultant un compte corrent a Andorra, "és inadmissible i reprovable". Són fets "molt greus". Considera que resulta especialment "xocant" per tractar-se d'algú que sempre incorporava als seus discursos "una reflexió ètica i moralitzant".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vila espera que d'aquest cas se n'extregui la lliçó "de no idealitzar més cap tipus de lideratge polític" ni de "sobredimensionar la seva capacitat per resoldre problemes". Sobretot, ha subratllat, quan aquest lideratge "és molt messiànic". "Ens hauríem d'acostumar, com fan els grans països europeus, a tenir polítics més discrets", ha raonat.

El conseller Santi Vila ha fet aquestes declaracions en un acte sobre l'impuls de la valorització dels residus industrials, on ha coincidit amb el president de Foment del Treball Nacional, Joaquim Gay de Montellà.

stats