Política 18/05/2016

Santi Vila: "Visc amb incomoditat que els sobiranistes haguem d'estar permanentment mobilitzats"

El conseller de Cultura presenta el seu llibre 'Un moment fundacional' davant de consellers de CDC i d'ERC i de quadres territorials nacionalistes

Oriol March
1 min
Santi Vila: “Incrementar en 50 milions el pressupost seria insòlit”

BarcelonaEl conseller de Cultura, Santi Vila, ha assegurat aquest dimecres en l'acte de presentació del seu llibre 'Un moment fundacional' que el document "defuig idealismes ensucrats". "No està escrit en lloc que això [la situació política] no té solució i que les institucions no admetin una nova agenda que la reconciliï amb la ciutadania", ha apuntat. "Queda clar que no ets de la CUP", li va comentar l'exconseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, quan li va revisar el llibre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Visc amb incomoditat que [els sobiranistes] haguem d'estar permanentment mobilitzats", ha assenyalat l'excaldalde de Figueres durant la presentació, que ha aplegat dues-centes persones a la terrassa del Museu d'Història de Catalunya.

"Procuro que el llibre tingui un punt d'anecdotari que reflecteixi el punt tragicòmic" de la política catalana, ha puntat Vila, que ha anat fent intervencions en el marc de la conversa en què s'ha convertit la presentació. El conseller ha recordat un episodi en què va arribar a la conclusió que, arran dels casos de corrupció oberts a Convergència, tenia guardat el telèfon mòbil "de persones que estan a la presó".

A l'acte de presentació, conduït per Salvador Cardús, hi han assistit consellers de CDC i d'ERC, com és el cas de Meritxell Borràs (Governació) i Carles Mundó (Justícia). També s'hi han acostat dirigents territorials de Convergència, com ara David Bonvehí i Marc Solsona, a banda de membres de la cúpula nacionalista com és el cas de Francesc Homs. El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, també ha assistit a la presentació.

stats