Política 27/02/2015

Sáenz de Santamaría diu que la suspensió del CGPJ a Vidal és per evitar la politització de la justícia

Catalá diu que la sanció demostra que funcionen els mecanismes de qualitat de la Justícia

Acn
1 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afirmat aquest divendres que la suspensió del CGPJ al jutge Santiago Vidal per haver redactat una Constitució catalana respon a la necessitat d'impedir una politització de la justícia. Segons ha assegurat, és fruit de la voluntat d'"evitar que es produeixin per part de determinats jutges actuacions que són alienes a la seva funció jurisdiccional i a les obligacions que assumeixen com a conseqüència d'aquest exercici establertes a la mateixa Constitució i les seves normes de funcionament, que accepten quan ingressen a aquest cos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta ha fet aquestes maninfestacions en el transcurs de la roda de premsa posterior al consell de ministres. Ha volgut completar l'explicació que en feia el ministre de Justícia, Rafael Catalá, que ha assegurat que tot el procés que ha culminat amb la sanció a Vidal "respon a un procés reglat" on l'instructor ha dut a terme un procediment, ha comptat amb el suport de la fiscalia, i finalment ho ha sotmès al ple del CGPJ, que és qui ha imposat la suspensió.

Segons Catalá, la suspensió "està dins de les regles de funcionament del consell i de garantia de la qualitat de funcionament de la Justícia" perquè s'ha dut a terme mitjançant el mateix òrgan de govern dels jutges. "Quan s'han identificat i acreditat determinats comportaments per part d'un membre de la carrera judicial que feia activitats que no s'adeqüen a la seva funció jurisdiccional, això està previst al règim disciplinari i s'aplica el sistema establert", ha conclòs.

stats