Política 24/05/2015

Saragossa en Comú empata amb el PP a la capital de l'Aragó

El PP resisteix a Sevilla amb 12 regidors i en l'últim moment supera el PSOE, que es queda amb 11

Efe
1 min
El popular Juan Ignacio Zoido perd l'alcaldia de Sevilla. / EFE

Saragossa / SantiagoLa plataforma Saragossa en Comú -que integra Podem, IU, Equo i d'altres partits d'esquerra- empata amb el PP a 9 regidors a la capital de l'Aragó, amb els 90% escrutat. El PSOE (l'actual alcalde Juan Alberto Belloch no es presentava a la reelecció) es queda amb 7, mentre que Ciutadans entra a l'alcaldia amb 4 i la CHA es queda amb 2.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El popular Juan Ignacio Zoido perd la majoria a l'alcaldia de Sevilla i baixa dels 20 als 12 regidors, tot i que en l'últim moment es col·loca per davant del PSOE, que es queda amb els 11 que tenia, amb el 94% dels vots escrutats.

Ciutadans entraria al consistori amb 3 regidors, els mateixos que treu Participa Sevilla, un nou partit que incorpora alguns dels noms vinculats a Podem, tot i que Podem com a tal no s'ha presentat a aquests comicis municipals. IU mantindria els 2 regidors que ja té.

Els populars també han perdut la majoria absoluta a Màlaga, tot i que hi segueixen sent la primera força amb 13 regidors. El PSOE manté els seus 9 regidors en aquest consistori, on entren dos partits nous: Màlaga Ara, amb 4, i Ciutadans amb 3. La plataforma liderada per IU perd un regidor i es queda amb 2.

A les municipals de Galícia, les anomenades "Marees", plataformes político-ciutadanes que ocupen aquest mateix espai ideològic, també entren amb força.

Amb el 68% escrutat, la Marea empata a 10 regidors amb el PP (que baixa des dels 14), deixant amb 6 els socialistes (en tenia 8) i 1 per al BNG.

El PSOE tindria la majoria absoluta a Vigo, segons aquest sondeig, amb entre 14 i 16 regidors, mentre el PP baixaria de 12 a entre 6 i 7 regidors; la Marea trauria entre 3 i 4, Ciutadans obtindria entre un i dos, i el BNG, passaria de tres a un o cap regidor.

stats