Política 11/01/2017

S'arxiva la causa contra l'expresident de Societat Civil Catalana perquè el presumpte delicte d'injúries ha prescrit

El jutge considera va passar més d'un any entre les amenaces que Josep Ramon Bosch va fer a través de les xarxes socials contra diverses personalitats catalanes i la denúncia de l'actor Toni Albà

Ara
2 min
El president de SCC, Josep Ramon Bosch, aquest dilluns a Madrid. EFE

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha arxivat la causa contra l'expresident de Societat Civil Catalana (SCC) Josep Ramon Bosch per un presumpte delicte d'injúries en considerar que els fets ja han prescrit. En la interlocutòria, a la qual ha tingut accés l'ACN, el jutge considera que les presumptes amenaces que Bosch hauria penjat a les xarxes socials contra personalitats catalanes s'haurien efectuat l'11 de març del 2014, mentre que l'associació Drets va presentar la querella el 14 de setembre del 2015, i ja "hauria transcorregut el termini de prescripció previst".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, la sala cinquena de l'Audiència ha acceptat el recurs d'apel·lació que va presentar la defensa de Bosch contra la interlocutòria que va dictar el jutjat número 3 de Manresa el 25 d'agost del 2016, en què considerava que els fets no havien prescrit i, per tant, el cas seguia endavant.

Representat per l'associació de juristes Drets, l'actor català Toni Albà va presentar una querella contra Bosch el 14 de setembre del 2015 per haver presumptament amenaçat i injuriat diverses personalitats catalanes a través d'un perfil de Facebook fals que tenia el nom de Fèlix de Sant Serní de Tavèrnoles. Drets acusava Bosch d'estar al darrere d'aquest perfil des d'on s'haurien enviat missatges a personalitats com l'expresident Artur Mas, el diputat de la CUP David Fernàndez o la periodista Pilar Rahola, entre altres.

Josep Ramon Bosch va dimitir de president de Societat Civil Catalana pocs dies després de la presentació de la querella. A la sortida dels jutjats, Bosch no va voler fer cap declaració, però el seu advocat va explicar que s'havia negat a declarar davant el jutge perquè consideraven que la causa havia prescrit i, per tant, en demanaven l'arxivament. Ara, el magistrat ha donat la raó a la defensa.

stats