Política 25/04/2012

Jaume Matas arriba a un acord amb el banc i salva el seu palauet de Palma de la subhasta

L'expresident del Govern Balear (PP) va hipotecar tres immobles per obtenir un préstec de 3 milions d'euros per pagar la fiança imposada pel jutge del cas Palma Arena

Efe
2 min

PalmaL'expresident del govern balear Jaume Matas ha evitat la subhasta de dos pisos i un local hipotecats pel Banc de València a canvi de lliurar a l'entitat financera un dels habitatges i 500.000 euros que ha intercanviat pels altres immobles amb el jutjat que els hi havia exigit com a fiança.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els representants de l'exministre de Medi Ambient del PP i del banc valencià han demanat anul·lar la subhasta per mutu acord abans que comencés.

Matas va hipotecar tres immobles per obtenir un préstec de 3 milions d'euros per pagar la fiança que li va imposar el jutge del cas Palma Arena, una quantia que finalment es va reduir fins a 2,5 milions i que a mitjans d'aquest mes va ser retirada, malgrat que se li va imposar una altra fiança civil lligada a la condemna de 6 anys de presó per corrupció que ha recorregut al Tribunal Suprem.

Segons ha informat a EFE l'advocat de l'expresident balear, Antonio Alberca, Matas va aconseguir que l'Audiència de Palma li lliurés el mig milió d'euros que havia pagat de fiança dipositant com a garantia els títols de propietat d'un local comercial del carrer Sant Miquel de Palma, valorat en 900.000 euros, i el pis de la casa nobiliària del carrer Sant Feliu de Palma conegut com el "palauet", que està taxat en 1.650.000 euros.

Matas ha pactat amb el Banc de València lliurar els 500.000 euros recuperats de la fiança i un pis heretat de la seva família, situat a la Rambla dels Ducs de Palma, valorat en 450.000 euros.

Amb aquesta operació "triangular", ha dit l'advocat, es salda el deute contret per Matas amb el Banc de València, subjecte a uns interessos mensuals del 29%.

Les parts han comunicat aquest pacte al jutjat de primera instància número 10 de Palma i han demanat la suspensió de la subhasta, que finalment sí que havia despertat l'interès d'algun postor, segons han indicat fonts jurídiques.

Segons l'acta aixecada pel jutjat, l'acord suspèn l'execució del procediment hipotecari.

stats