Política 04/05/2016

Sectors de CDC promouen una candidatura alternativa a Homs per liderar la llista del 26-J a Madrid

Sílvia Requena, que va ser número dos de Democràcia i Llibertat al Senat, disputarà la plaça a l'exconseller de la Presidència

Oriol March
1 min
El candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, vota a les eleccions generals del 20-D en un col·legi electoral de Taradell / PERE TORDERA

BarcelonaLes primàries a Convergència per triar cap de llista a Madrid tindran més d'un candidat. Segons fonts del partit, Sílvia Requena disputarà a Francesc Homs el número u per Barcelona a les eleccions que se celebraran el proper 26 de juny al Congrés dels Diputats. Requena, que va ser número dos de Democràcia i Llibertat al Senat, forma part del corrent congressual Generació Llibertat, que també va sondejar l'exdiputada a Madrid –en les últimes eleccions produïdes el 20-D es va queda fora– Carme Sayós.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Requena, propera a Germà Gordó, aspirant a la secretaria general del partit, és advocada de formació i professora d'ètica jurídica a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Per arribar a disputar-se les primàries, els dos candidats necessiten recollir fins a 175 avals. La tria es farà el proper 21 de maig, coincidint amb la consulta a la militància sobre si cal fundar un nou partit o bé renovar a fons l'actual. En cas que es recullin aquests avals, seran les primeres primàries que se celebraran a Convergència en tota la seva història.

Generació Llibertat és un grup format per joves quadres que volen influir en la refundació de CDC. Aquest cap de setmana van reunir-se a Castelldefels per acordar les línies mestres del seu projecte, que passen per més participació interna i una renovació profunda de cares per situar-les al capdavant de la formació.

stats