Política 29/01/2017

"Seguiu sent establishment": Demòcrates de Catalunya esclata contra el PDECat per la seva imatge corporativa

El portaveu de la formació i diputat de Junts pel Sí, Antoni Castellà, critica que l'antiga Convergència faci servir el nom de 'demòcrata'

Ara
1 min
La nova imatge gràfica del PDECat

BarcelonaNou episodi de tensió en les relacions entre el Partit Demòcrata (PDECat) i Demòcrates de Catalunya. Dues formacions que van anar juntes a les eleccions espanyoles del 20-D però que des d'aleshores han viscut un distanciament que aquest dissabte ha tingut un altre capítol, després que la cúpula de Demòcrates hagi esclatat a les xarxes socials pel fet que la formació hereva de Convergència utilitzi l'adjectiu 'demòcrata' en la seva imatge corporativa. "Seguiu sent establishment", ha criticat el portaveu de Demòcrates i diputat de Junts pel Sí, Antoni Castellà.

Castellà ha recordat a través del seu perfil de Twitter que tot i que el seu partit va demanar al PDECat que no fes servir l'adjectiu 'demòcrata' en la seva imatge de marc, l'han incorporada al seu logotip i als seus cartells, on la formació es presenta només com a Partit Demòcrata. De fet, la formació fruit d'una escissió d'Unió i el PDECat ja van topar quan, en un primer moment, aquests últims van intentar dir-se Partit Demòcrata de Catalunya, un nom que finalment Interior va vetar.

Les crítiques de Castellà s'han reproduït també entre altres dirigents de Demòcrates de Catalunya, que han mostrat el seu malestar a través de les xarxes socials. Així, la també diputada de Junts pel Sí Assumpció Lailla ha carregat contra el PDECat per mostrar "les mateixes maneres de tota la vida".

Lailla ha censurat, a més, que "fins i tot se saltin d'entrada els seus estatuts", en al·lusió al fet que ahir el consell nacional del PDECat aturés la dimissió de quatre membres de l'executiva en compliment del règim d'incompatibilitats.

stats