DEBAT PRECONGRESSUAL
Política 14/06/2011

Simó retreu a Ridao que reparteixi carnets “d'esquerres”

La portaveu parlamentària d'ERC i una de les virtuals candidates a substituir-lo a la secretaria general demana “respecte” amb totes les opcions que sorgeixin

S.gonzález / M.colomer
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ERC al Parlament ha trencat avui el silenci entorn al debat precongressual del partit. Després que Joan Ridao fes públic avui un manifest en què reclama ancorar ERC a l'esquerra nacional i deplora fronts patriòtics, Simó li ha reclamat que eviti fer un “repartiment de carnets d'esquerres” i dir qui és més o menys d'ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Espero i desitjo que tinguem un congrés on el debat sobre tot el que cal refer, que no és poc, per recuperar la confiança de tanta gent estigui per davant”, ha afirmat Simó en roda de premsa al Parlament. Després de constatar que ha estat “discreta” fins ara en allò relacionat amb el congrés d'ERC, avui, i de resultes del posicionament de Ridfao, ha reclamat respecte: “He estat discreta fins el moment i espero seguir sent-ho. Qualsevol moviment s'ha de fer amb respecte als altres i sense repartiment de carnets ni dir qui és més d'ERC que els altres”.

Simó negocia amb l'eurodiputat Oriol Junqueras un tiquet electoral per al superdissabte 17 de setembre en què ERC elegirà poresident i secretari general. A la secretaria general també hi aspira el president de la federació de Barcelona d'ERC, Oriol Amorós. Ridao és encara una incògnita, si bé fonts consultades per l'Ara.cat han assegurat que el pas que ha fet fent públic el manifest que signen una quinzena de destacats militants no pressuposa en absolut una candidatura interna. De fet, per ara totes les negociacions pivoten entorn a Junqueras. En qualsevol cas, a partir de dissabte es coneixerà qui aspira a la presidència i la secretaria general, perquè s'obrirà el període de cerca dels avals.

stats