Política 28/04/2017

El Síndic de Greuges té accés directe a la Comissió de Venècia

Rafael Ribó explica que, fins ara, només hi ha col·laborat per qüestions relacionades amb els síndics europeus i evita respondre si ho podria fer amb el referèndum

Aleix Moldes
1 min
El Síndic de Greuges té accés directe a la Comissió de Venècia

BarcelonaEl Govern no pot accedir directament a la Comissió de Venècia, l'òrgan del Consell d'Europa que, entre altres qüesitons, s'encarrega d'avaluar els referèndums internacionals. Aquest dijous fonts de l'executiu i de JxSí van insistir molt en aquesta qüestió davant la petició que va fer el portaveu de CSQP, Joan Coscubiela, que aquest divendres ha insistit en el fet que existeixen "altres vies" perquè la llei de transitorietat jurídica, la norma que regularà la consulta del setembre, arribi als juristes. Coscubiela ha parlat de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa i del Comitè de Regions, dos organismes amb representació catalana. Existeix, però, una altra via més directa: la del Síndic de Greuges.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rafael Ribó combina les atribucions de Síndic català amb les de president de l'Institut dels Síndics de Greuges Europeus. I aquest organisme sí que té accés a la Comissió de Venècia. Aquest divendres, el mateix Ribó ho ha confirmat al Parlament, on presentava un informe sobre la "difusa" separació de poders a l'estat espanyol. "Com a president de l'Institut Europeu de l''Ombudsman' he d'assistir a reunions de la Comissió de Venècia, però fins ara només ho he hagut de fer per qüestions relacionades amb els síndics europeus", ha respost quan l'hi ha preguntat la premsa.

El síndic ha preferit "no respondre" quan se l'ha interpel·lat sobre si acceptaria la funció de mediador en cas que el Govern l'hi demanés. "De moment no ha passat", ha insistit.

stats