Política 26/10/2011

El Sindicat de Mossos regalarà pancartes als antiavalots per no usar les de les JERC en els simulacres

El portaveu de l'SME-CCOO, Toni Castejón, assegura que la pràctica "no era contra un partit en concret" sinó que es buscava fer-la al més real possible

Acn
1 min

BarcelonaEl Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME-CCOO) regalarà pancartes als antiavalots perquè no hagin d'utilitzar, en els seus simulacres, pancartes reals que hagin recollit en manifestacions. Aquest dilluns TV3 va emetre unes imatges en què s'apreciava com el cos policial utilitzava una pancarta de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) en un simulacre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de l'SME-CCOO, Toni Castejón, ha lamentat la polèmica creada, però ha assegurat que la pràctica dels Mossos "no era contra un partit en concret", sinó que s'intentava fer al més real possible i que per aquest motiu s'utilitzaven pancartes abandonades en alguna manifestació. També ha dit que, en el simulacre en qüestió, els violents no eren dins de la manifestació, sinó que s'hi havien infiltrat, i que els Mossos pretenien protegir els manifestants pacífics.

Castejón ha demanat al conseller d'Interior, Felip Puig, que "no exhibeixi mediàticament" la professionalitat de la Brimo, ja que "petits detalls" com els de la pancarta de les JERC en malmeten la imatge. En aquest sentit, el portaveu de l'SME-CCOO ha considerat que els Mossos "tenen problemes més seriosos" com perquè Puig hagi d'intervenir al Parlament per parlar d'aquest assumpte.

En un comunicat, les JERC es van mostrar "molt indignades", ja que s'ha generat una mala imatge de l'entitat i se l'ha "criminalitzat". En el vídeo s'observa com suposats militants d'aquesta organització llencen ampolles i còctels Molotov contra els Mossos d'Esquadra. A més, durant la narració de la notícia també es veu una altra situació de càrrega policial en la qual els manifestants llueixen banderes de l'Atlètic de Madrid.

stats