POLÍTICA
Política 10/05/2011

La Sindicatura de Comptes investiga suposats sobresous al Memorial Democràtic

Segons informa el diari 'ABC', es van inflar els salaris de 27 treballadors, que van cobrar entre tots més de 200.000 euros extra. La consellera Ortega ja ha enviat una carta als treballadors afectats

Redacció
1 min
Una de les exposicions del Memorial Democràtic, l'edifici del qual va ser tancat divendres.

BarcelonaEl Memorial Democràtic podria haver inflat els salaris de molts dels seus treballadors fins a fer-los cobrar en conjunt un sobresou de gairebé 200.000 euros, segons informa aquest dimarts el diari ABC. La Sindicatura de Comptes ja investiga les suposades irregularitats davant la sospita que 27 dels 34 treballadors del Memorial van cobrar sous superiors als establerts en el conveni de la funció pública.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons explica ABC, l'actual consellera de Governació, Joana Ortega, ha enviat una carta als afectats per informar-los que la investigació sobre els seus salaris està en curs i que probablement es conclourà que no han rebut el sou que els correspon segons el conveni. De fet, un dels afectats va cobrar 70.000 euros més del que li tocava, segons les dades del diari madrileny. Per retribuir un treballador públic amb un sou superior al que preveu la llei, caldria haver demanat permís a la secretaria de la Funció Pública i a la conselleria d'Economia, fets que no s'han produït.

El Memorial Democràtic es va crear l'any 2007, apadrinat per l'aleshores conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura. La institució disposa d'un pressupost anual de 3,7 milions d'euros i té l'objectiu de mantenir viva la memòria de les víctimes de la repressió franquista. Al febrer, la institució ja va ser notícia perquè va tancar la seva seu a la Via Laietana, argumentant que l'edifici no s'ajustava a la normativa de seguretat.

stats