MESURES D'AUSTERITAT
Política 01/02/2012

La Sindicatura de Comptes negocia deixar l'actual local, el qual li costa el 10% del pressupost anual

Els set síndics deixaran de percebre l'equivalent a la paga extra, com en altres institucions, i no preveu per ara retallades a les nòmines dels empleats

Roger Tugas
1 min

BarcelonaMés d'una desena part del pressupost de la Sindicatura de la Comptes, d'11 milions d'euros, se'n va a pagar el lloguer de la seu, el segon i cinquè pis d'un local situat al barri de la Barceloneta amb un cost d'1,3 milions d'euros anuals. Per evitar aquesta despesa, fonts de l'organisme de fiscalització dels comptes públics avancen que estan negociant amb el Govern poder canviar d'espai i utilitzar els recursos –ja reduïts els últims anys– a incrementar el nombre d'informes i estudis. El contracte, tanmateix, es va firmar el 2010 per cinc anys i encara queda complir-ne la meitat, però des de la Sindicatura esperen poder renegociar-ho o traslladar-se a algun equipament cèntric propietat de la Generalitat i cedir el seu espai a un altre ens públic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una altra fórmula d'estalvi ja aprovada serà, en línia amb les mesures aprovades pel Parlament, que els set síndics deixaran de percebre el 2012 l'equivalent a una paga extra, tot i que encara no han decidit si la retallada s'aplicarà de cop o en dues tongades. Encara no s'ha parlat amb la plantilla –de 100 persones– per negociar possibles rebaixes també en les seves nòmines.

stats