Política 08/02/2016

"No ens esperarem. Tenim mandat i tirarem endavant": ERC deplora la proposta de negociació del PSOE

El portaveu republicà deplora que la proposta programàtica per a la negociació que ha fet pública el PSOE aquest matí "no avança ni un mil·límetre". Assistiran a la trobada amb els socialistes espanyols per "explicar el full de ruta" sobiranista

M.colomer
2 min
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, durant la roda de premsa d'aquest dilluns. BEGOÑA FUENTES /ACN

BarcelonaCap proposta per avançar en una eventual negociació. Més aviat el contrari. Així han rebut des de les files d'Esquerra el document base per a la negociació que ha posat sobre la taula el PSOE per negociar amb C's, PNB, Compromís, IU i Coalició Canària, en el qual no fa cap proposta concreta per a Catalunya i dilueix a la mínima expressió una eventual reforma constitucional en sentit federal. "No ens esperarem. Tenim mandat i tirarem endavant", ha avisat el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, que ha criticat que els socialistes espanyols ni tan sols amaguin que no pensen negociar amb els independentistes catalans, dels quals necessitarien com a mínim una abstenció per ser investits per comandar un govern d'esquerres sense C's i amb Podem, que es veten entre ells.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, el portaveu republicà ha anunciat que el seu grup parlamentari al Congrés acudirà a la trobada amb el PSOE per "explicar el full de ruta" propi i amb la intenció d'"escoltar" i "dialogar", per bé que ha criticat que els socialistes espanyols ja hagin deixat clar que no tenen cap intenció de negociar amb els independentistes catalans: "Hi anirem disposats a parlar de tot, però des de l'altra banda ja avisen que és una formalitat". Encara més, segons ell, el PSOE ni els ha fet arribar el document per a la negociació, que han conegut per la premsa. Sigui com sigui, el que han vist fins ara els porta a considerar que "els que ja es quedaven molt curt, encara rebaixen més les expectatives". "No anem endavant, anem enrere", ha deplorat.

Negociar el com, no el què

"Mentre ells no fan arribar propostes, nosaltres hi anirem amb el full de ruta [independentista] per explicar-lo una vegada més. És bo que totes les parts sàpiguen quin és el nostre camí", ha afegit, per insistir que els republicans estan disposats a parlar de com s'aplica el full de ruta, però no de l'objectiu de l'estat independent per a Catalunya.

stats