Política 28/09/2014

Societat Civil Catalana demana a Fiscalia que investigui si el Govern utilitza un cens "il·legal" pel 9-N

La plataforma unionista considera que s'està fent un "ús fraudulent" de les dades de l'Idescat

Ara
1 min
Els líders de Societat Civil Catalana, durant la roda de premsa d'aquest dijous a Madrid

BarcelonaLa plataforma unionista Societat Civil Catalana presentarà demà un escrit a la Fiscalia perquè investigui un possible "ús fraudulent" de les dades dels ciutadans de Catalunya per part de la Generalitat per celebrar la consulta del 9 de novembre. Ahir, el departament de Governació va signar un conveni de col·laboració amb l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) per a la utilització de les dades del registre de població de Catalunya de cara a la consulta que ahir mateix va ser convocada per part del president Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons explica l'entitat espanyolista en un comunicat, en la seva petició consideren que és "il·legal la creació d'un fitxer paral·lel" per a la celebració de la consulta "secessionista" amb les dades personals i identificatives perquè, al seu parer, es van cedir per a una altra funció. Argumenta que els ajuntaments han cedit les dades personals dels ciutadans al Registre de Població de Catalunya a efectes "purament estadístics".

"La seva manipulació per intentar aïllar una dada individual està totalment prohibida", asseguren, tot afegint que, a més, s'estaria vulnerant tant la llei d'estadística de Catalunya com la llei orgànica de protecció de dades.

stats