Política 30/06/2012

Soledad Becerril, exdiputada del PP, nova Defensora del Poble

J.r.
1 min
Soledad Becerril, exdiputada del PP, nova Defensora del Poble

MADRID.Soledad Becerril és la nova Defensora del Poble en substitució de María Luisa Cava de Llano, que ocupava el càrrec des de fa dos anys després de la renúncia d'Enrique Múgica. El nomenament de Becerril, diputada del PP fins a aquesta legislatura i que va ser la primera dona ministra de la democràcia espanyola de la mà de Leopoldo Calvo Sotelo (UCD), arriba després de l'acord entre els populars i el PSOE per renovar les institucions jurídiques espanyoles a què els dos partits van arribar ahir a la tarda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La nova Defensora del Poble (Madrid, 1944) té un perfil més moderat que els seus dos predecessors. Múgica es va encarregar de portar l'Estatut de Catalunya al Tribunal Constitucional (TC) l'any 2006, mentre que Cava de Llano va presentar un recurs a l'alt tribunal contra la llei d'acollida catalana -a parer seu "fa que preponderi" el català entre els nouvinguts- i va mostrar la seva preocupació pel codi de consum que obliga a retolar en català els establiments comercials.

Becerril, que va ser alcaldessa de Sevilla entre 1995 i 1999, tindrà com a adjunt l'històric dirigent socialista Francisco Fernández Marugán. Marugán, igual que la nova Defensora del Poble, no va repetir en les últimes llistes a les eleccions espanyoles. Es va especular que el veterà exdiputat socialista -ha tingut escó els últims 29 anys- anés al Tribunal de Comptes (és un gran coneixedor de la política pressupostària) però el PP el va vetar en considerar-lo massa polititzat.

stats