Publicitat
Publicitat

Soledad Becerril, nova defensora del poble

Substituirà en el càrrec a Maria Luisa Cava de Llano, defensora en funcions des que Enrique Múgica va abandonar la institució fa dos anys.

L'exministra de Cultura amb UCD i exparlamentària del PP Soledad Becerril serà la pròxima Defensora del Poble , segons l'acord assolit entre populars i socialistes per renovar els òrgans constitucionals . Fonts de la negociació han confirmat l'elecció de Becerril , que substituirà en el càrrec a Maria Luisa Cava de Llano , Defensora en funcions des que Enrique Múgica abandonés la institució fa dos anys .

Becerril va deixar la política activa l'any passat , quan va decidir no tornar a formar part de les llistes del PP per la província de Sevilla en les eleccions del 20 de novembre, i respon a un perfil més moderat i conciliador que els seus precedessors. Com a membre del Govern d'UCD de Leopoldo Calvo Sotelo , va ser la primera dona en l'etapa democràtica en accedir al càrrec de ministra , amb la cartera de Cultura .

Més continguts de Política

  1. Una candidatura sobiranista sense polítics fregaria el 50% dels vots

    Un sondeig d’Òmnium a què ha tingut accés l’ARA revela que la llista cívica s’imposaria amb 75 diputats

  2. El no a la independència augmenta i se situa set punts per sobre del sí, segons el CEO

    En resposta binària l'unionisme se segueix reforçant –50% contra 42,9%–, i quan es demana què ha de ser Catalunya, la via independentista és majoritària, però guanya pes la via autonòmica en detriment de la tercera via

  3. Òmnium proposa una llista per la independència "conformada" per la societat civil i "suport explícit" dels partits

    L'entitat cultural proposa una taula d'entitats i partits però no detalla quin paper han de tenir els líders polítics en aquesta candidatura