Publicitat
Publicitat

Soledad Becerril, nova defensora del poble

Substituirà en el càrrec a Maria Luisa Cava de Llano, defensora en funcions des que Enrique Múgica va abandonar la institució fa dos anys.

L'exministra de Cultura amb UCD i exparlamentària del PP Soledad Becerril serà la pròxima Defensora del Poble , segons l'acord assolit entre populars i socialistes per renovar els òrgans constitucionals . Fonts de la negociació han confirmat l'elecció de Becerril , que substituirà en el càrrec a Maria Luisa Cava de Llano , Defensora en funcions des que Enrique Múgica abandonés la institució fa dos anys .

Becerril va deixar la política activa l'any passat , quan va decidir no tornar a formar part de les llistes del PP per la província de Sevilla en les eleccions del 20 de novembre, i respon a un perfil més moderat i conciliador que els seus precedessors. Com a membre del Govern d'UCD de Leopoldo Calvo Sotelo , va ser la primera dona en l'etapa democràtica en accedir al càrrec de ministra , amb la cartera de Cultura .

Més continguts de Política

  1. Què s'imputa a Mas, Ortega i Rigau i què els pot passar?

    La querella de la Fiscalia acusa el president de la Generalitat, la vicepresidenta Ortega i la consellera Irene Rigau dels delictes de prevaricació, desobediència, malversació i usurpació

  2. Rigau assegura haver obeït el "mandat" del Parlament i nega haver donat ordres als directors d'institut

    La consellera d'Ensenyament no ha respost a les preguntes de la Fiscalia ni de l'acusació particular i tampoc no ho faran ni Mas ni Ortega. La setmana que ve reclamaran que s'arxivi el cas