DRET A DECIDIR
Política 25/11/2011

Solidaritat reconverteix en la seva fundació el Cercle d'Estudis Sobiranistes de López Tena

El nou CES, dirigit per Maiol Sanaüja, ha aprofitat la presentació per fer públic el cartell de la primera Convenció Nacional sobre la Transició de l'Autonomia a la Independència

Ara
1 min

BarcelonaEl Cercle d'Estudis Sobiranistes que segueix presidint Alfons López Tena és des d'avui la fundació de Solidaritat Catalana per la Independència. Després de mesos d'inactivitat, Solidaritat ha donat la direcció del CES a Maiol Sanaüja, que aquest divendres ha presentat el nou rumb de l'entitat i la primera Convenció Nacional sobre la Transició de l'Autonomia a la Independència que organitza el 17 de desembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La convenció es farà a la facultat d'Economia de la UB, serà oberta i hi participaran el diputat d'Amaiur Jon Iñárritu, els dirigents de Solidaritat, i Albert Gendrau, exgerent de Foment del Treball, a més del politòleg Jordi Muñoz.

Traçar el camí per resoldre incerteses

En la seva nova etapa, el CES deixa de ser una entitat desvinculada de cap partit. Com a fundació de SI, però, es planteja seguir promovent l'estudi i anàlisi del cost i beneficis d'un procés d'emancipació nacional, de manera que organitzarà conferències que "contribueixin a la creació i consolidació de factors reals de poder catalans" que proporcionin avenços "tangibles" en l'objectiu sobiranista. Es tracta de traçar el recorregut fins a la consecució d'un estat el 2014 per tal d'esvair dubtes entorn a aquest procés. Solidaritat s'ha compromès a incloure en el programa les conclusions de les recerques del CES.

stats