NOU GOVERN
Política 28/12/2010

Solidaritat i Ciutadans no es posen d'acord per la gestió del grup mixt

El termini marcat per fixar el funcionament del grup acaba demà. El repartiment dels temps d'intervenció és un dels punts en conflicte

Efe
1 min

BarcelonaSolidaritat Catalana per la Independència (SI) i Ciutadans (C's) no han arribat a un acord sobre el funcionament d'aquests dos partits dins del grup mixt, així com sobre el repartiment dels temps corresponents a cadascun d'ells dins el termini marcat. El terme per a la configuració dels grups parlamentaris conclou avui i demà han de formalitzar-se oficialment, però Ciutadans ha demanat una pròrroga en espera que la mesa pugui introduir alguna modificació en el reglament parlamentari i aconseguir així que aquests dos partits, de signe polític clarament oposat, tinguin autonomia política.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La mesa del Parlament s'ha de pronunciar demà sobre la pròrroga per formalitzar la constitució del grup mixt, presentada fa uns dies a instàncies de Ciutadans. En roda de premsa al Parlament, el diputat de SI Uriel Bertran ha informat que no s'han produït contactes entre les dues formacions i ha reivindicat que el seu partit disposi d'una "distribució dels temps" d'acord amb el seu nombre més elevat de diputats –quatre davant dels tres que té Ciutadans–.

Des de Ciutadans, el seu portaveu Jordi Cañas ha expressat la seva confiança en què la taula de la cambra catalana resolgui aquesta situació de "forma harmoniosa i respectuosa amb la pluralitat" perquè "cap partit sigui ostatge d'un altre", ha dit. Això no obstant, Cañas no ha volgut revelar si, arribat el cas, el seu partit estaria disposat a cedir un dels seus tres diputats a SI perquè aquest pogués tenir grup parlamentari propi.

stats