Política 20/08/2011

Solidaritat es desmarca de Josep Guia i demana a ETA que "abandoni definitivament les armes"

La formació replica així al dirigent del PSAN, soci de SI al País Valencià, que troba "molt important que ETA no es dissolgui ara que governarà el PP"

Redacció
1 min

BarcelonaTurbulències internes a Solidaritat Catalana per la Independència després que el seu referent al País Valencià, el dirigent del PSAN Josep Guia, hagi dit públicament que és "molt important que ETA no es dissolgui ara que governarà el PP". Guia va fer aquest pronunciament a la conferència de Martin Garitano, de Bildu, a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE). Va assistir-hi com a públic i, després que Garitano qualifiqués de "més que un error" els atemptats d'ETA a Catalunya, el dirigent del PSAN (Partit Socialista d'Alliberament Nacional) va exposar el seu punt de vista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La coalició actualment liderada per Uriel Bertran i Alfons López Tena –des que Joan Laporta va trencar-hi– ha reaccionat immediatament. Aquest dissabte al migdia, en un comunicat signat per una responsable de comunicació de la formació, han assegurat que la seva posició és la de condemnar "l'ús o l'amenaça de la violència al servei d'objectius polítics, per immoral i per ser un obstacle per la llibertat del poble". "Per les dues raons, demanem a ETA que abandoni definitivament les armes".

El mateix text recorda que l'objectiu de SI és "assolir la independència de la nació catalana per mitjans exclusivament pacífics", i destaca que el PSAN "mai ha utilitzat la violència". També recorda, per contra, que "el PSOE va fer servir la violència al servei dels seus objectius polítics, mitjançant els GAL, i que el PP es nega a condemnar la violència terrorista de la dictadura de Francisco Franco".

stats