POLÍTICA
Política 31/01/2011

Solidaritat insisteix en el veto a Portabella per sumar-se a una coalició amb ERC i RCat

SI pensa presentar un centenar de candidatures a les municipals

M.colomer
1 min
Uriel Bertran, diputat de SI

BarcelonaSolidaritat Catalana per la Independència (SI) no té intenció de moure's per facilitar una candidatura unitària amb ERC i RCat a Barcelona. Almenys així ho ha dit avui el dirigent de SI, Uriel Bertran, que ha mantingut que només es plantejaran un pacte amb ERC i RCat si Portabella renuncia a encapçalar la llista i si es descarta qualsevol pacte amb el PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bertran ho ha dit després que ERC i RCat anunciessin la setmana passada l'acord per anar junts a les municipals del 22 de maig a Barcelona. Bertran ha insistit en els últims condicionants que havien posat per pactar amb ERC: que encapçali la coalició un "independent de prestigi" –han pensat en noms com el de Xavier Sala i Martín, Salvador Cardús o Julià de Jodar. Bertran ha assegurat que l'aposta de SI serà una candidatura de "canvi, renovació i independentista". Ha retret que ERC encara no ha respost a la seva proposta perquè un indepoendent encapçali una eventual coalició. El mateix Laporta va considerar ahir que SI té prou solidesa com per anar en solitari a les municipals.

Ara bé, Bertran ha afegit avui que no tanquen la porta a la possibilitat que Portabella tingui un lloc destacat en una eventual llista conjunta. El partit de Laporta ha posat en marxa la maquinària municipal i preveu presentar un centenar de candidatures a Catalunya i alguna al País Valencià. El portaveu de SI ha presentat el nou web per a les municipals per recollir propostes pels seus programes municipals. Després que Mas fes públic el seu "dilema" sobre si ha de votar en la consulta del 10-A a Barcelona, Bertran l'ha instat a votar, ja sigui a favor o en contra.

stats