CAP AL 20-N
Política 04/10/2011

ERC prioritza la coalició amb Reagrupament i allunya SI d'una llista unitària

Sectors de Solidaritat volien que l'experiència d'una llista independentista unitària servís com a camp de proves de cara a repetir la fórmula a les autonòmiques del 2014

Roger Tugas
1 min
Una imatge impensable fa uns mesos

BarcelonaERC realitzarà aquest matí l'última i decisiva reunió amb Solidaritat Catalana abans d'anunciar la seva decisió final a l'hora de tancar coalicions per al 20-N. A l'executiva d'ahir, però, ja van marcar les bases de l'acord, que difícilment acceptarà el partit d'Uriel Bertran i Alfons López Tena, ja que a la pràctica implica minimitzar enormement el seu pes a la llista. Diferent és la situació amb Reagrupament, amb qui els ponts estaven més refets després de la col·laboració amb els republicans explorada en molts municipis a les eleccions del 22-M.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre avui i demà, ERC anunciarà la configuració final de les seves llistes, que molt probablement inclouran la formació de Joan Carretero i deixaran fora SI, amb qui els seus dirigents al·leguen "manca de confiança". Sectors de Solidaritat volien explorar com funcionaria una llista unitària de cara a repetir l'experiència el 2014, un propòsit ara més remot.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats