CIMERA PEL PACTE FISCAL
Política 30/05/2012

Solidaritat: "Si Espanya continua recaptant els impostos, seguirà ofegant Catalunya"

Uriel Bertran, secretari general dels independentistes, considera que l'estat propi ha de ser el pla B en cas que fracassi el pacte fiscal

S. González / O. March
1 min

BarcelonaEl secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, ha considerat en la roda de premsa posterior a la cimera pel pacte fiscal que els partits catalans han celebrat aquesta tarda al Palau de la Generalitat que "si Espanya continua recaptant els impostos, seguirà ofegant Catalunya". En aquest sentit, Bertran ha argumentat que cal incloure l'Estat propi com a pla B en cas que fracassi la negociació pel pacte fiscal que el Govern encetarà a la tardor amb l'executiu espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El canvi de model que defensa Bertran va encaminat, segons ha explicat el líder del partit independentista, que Catalunya deixi de contribuir "en excés" al desenvolupament econòmic de la resta de comunitats autònomes en referència a la solidaritat "excessiva" del Principat amb la resta de l'Estat. "Ja és hora que la resta de comunitats es desenvolupin per elles mateixes", ha exclamat Bertran.

"Ha arribat l'hora que CiU triï entre l'estat propi i el que proposa el PSC, que és el que defensen Rubalcaba i Griñán", ha conclòs el secretari general de Solidaritat.

stats