Política 24/05/2012

Solidaritat demana a Mas que el pla B al pacte fiscal sigui l'estat propi

Uriel Bertran alerta que els socialistes volen rebaixar el model de finançament perquè també sigui assumit per comunitats com Andalusia

Sara González
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, es reuneix amb el líder de Solidaritat, Uriel Bertran, per parlar del pacte fiscal / EFE

BarcelonaEl líder de Solidaritat, Uriel Bertran, ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que davant "el previsible rebuig" de Mariano Rajoy a un pacte fiscal on la clau de la caixa la tingui Catalunya "l'alternativa sigui anar cap a l'estat propi" i no la creació d'una hisenda pròpia que crearia molta "inseguretat jurídica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bertran ha demanat a Mas que no cedeixi davant les pressions del PP i el PSC per rebaixar les conclusions aprovades en la comissió parlamentària. De fet, ha alertat que l'objectiu tant dels socialistes catalans com del PSOE és rebaixar el pacte fiscal per després aplicar-ho a altres comunitats autònomes, com Andalusia. "Allò que el PSC demana és el que també assumiran com a model Rubalcaba i Griñán", ha dit el diputat.

Aquest dimecres també s'ha reunit amb Mas el diputat no adscrit Joan Laporta, que ha reclamat un "model just per a Catalunya", tot i que ha deixat clar que el nou finançament no ha de ser incompatible amb la independència. Laporta ha expressat la seva "confiança en l'estratègia del president". "Com a català estic molt orgullós de tenir un president de Catalunya com el que tenim. Està mostrant un gran sentit de la responsabilitat", ha conclòs.

stats