Política 28/04/2011

Solidaritat demana la "prohibició" de la bandera espanyola

López Tena, diputat de SI, considera que són les autoritats catalanes i no les "lleis espanyoles" les que han de decidir la ubicació de la bandera

Acn
2 min

BarcelonaEl diputat de Solidaritat Catalana Alfons López Tena ha presentat aquest dijous una proposició de llei en què demana la "prohibició de la bandera espanyola" als edificis públics de Catalunya, tal com indica el títol del text. Segons el dirigent independentista, la llei espanyola de banderes del 1981 diu que "ha d'onejar a l'exterior i ocupar lloc preferent a l'interior", però al seu parer són les autoritats catalanes i no les "lleis espanyoles" les que han de decidir la ubicació de la bandera. El document demana que "a l'exterior no sigui visible des de la via pública" i que "a l'interior no s'instal·li ni a l'hemicicle, ni a les sales de reunions ni de plens".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

López Tena ha dit que la proposició pretén "prohibir la bandera espanyola" als edificis públics de Catalunya, concretament, a tots els que depenen de la Generalitat, dels ajuntaments, dels consells comarcals i de les diputacions o consells de vegueries. "No som espanyols", ha sentenciat, i ha seguit: "Hi ha un gran nombre de catalans que no es consideren espanyols i que volen la independència de Catalunya". Per això, creu López Tena, "ja és hora" que no se'ls imposi la bandera espanyola.

El diputat de SI ha informat que els caps de llista dels diversos municipis en què la coalició independentista es presenta als ajuntaments, s'encarregaran de presentar la moció "sobre què s'entén per lloc preferent a l'interior". López Tena ha aprofitat per valorar la decisió de la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, de no pagar el fons de competitivitat el 2011 tal com reclama el Govern: "Ja vam dir que compleix allò que han votat els partits catalans", ha dit.

"No hi ha cap obligació legal perquè el govern espanyol pagui aquesta partida, i la moció que han presentat no serveix per a res", ha afegit. "Caldria presentar un crèdit extraordinari", ha conclòs.

stats