22-M
Política 23/05/2011

Solidaritat veu com un èxit haver aconseguit 48 regidors a Catalunya

El secretari general de la formació, Uriel Bertran, interpreta que el resultat és “un començament” i que SI “treballarà per créixer” als municipis

Redacció
2 min
El secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran / SI

BarcelonaEl secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, ha valorat aquest dilluns com un èxit que la seva formació hagi aconseguit 48 regidors a tot Catalunya i ho interpreta com "un començament", perquè han sigut les seves primeres eleccions municipals. Segons ha indicat Bertran, Solidaritat "treballarà per créixer" als municipis, de manera que, d'aquí a quatre anys, "la feina persistent" li faci obtenir uns millors resultats, especialment a les grans ciutats, si bé es mostra satisfeta d'haver aconseguit regidors en dues capitals de comarca: Vic, a l'Osona, i Tàrrega, a l'Urgell.



Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de recordar que la base de creixement en unes eleccions municipals és la feina continuada realitzada a cadascun dels diferents municipis, el secretari general de SI ha criticat "el silenci mediàtic absolut" que, segons ell, ha patit la formació al llarg de la campanya. Bertran, que ha felicitat les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) pels seus bons resultats i la seva irrupció amb força a grans ciutats com Girona, ha indicat que precisament aquesta formació constitueix un exemple de "treball persistent durant anys" als pobles i ciutats.



Independentisme fragmentat

Pel que fa a la fragmentació del vot independentista, ha apuntat que caldrà valorar com ha afectat cas per cas, municipi per municipi, perquè a Vic ha crescut el vot independentista globalment, però no així en altres llocs en què hi havia diverses formacions que competien electoralment. Bertran ha deixat oberta la possibilitat de futures aliances i de "confluir" amb altres forces independentistes, especialment després dels congressos que algunes d'elles tenen previst realitzar. "Veurem com evolucionen", ha afirmat referint-se de forma indirecta al congrés d'ERC previst per la tardor, després que aquest últim partit hagi patit un nou daltabaix electoral atribuït per SI al mal que encara li fa "la marca tripartit".

stats