Política 04/06/2012

SI crea un fons de 5.000 euros per pagar les multes del #novullpagar mentre les recorren i evitar, així, embargaments

Fan una crida a les donacions convençuts que les sancions són il·legals i que recuperaran els recursos

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari general de SI, Uriel Bertran, ha anunciat aquest dilluns que han creat un "fons de rescat", de moment amb 5.000 euros, per pagar les multes dels ciutadans que han participat en la campanya del 'No vull pagar'. D'aquesta manera, s'evitarà que hi pugui haver embargaments mentre duri el procés judicial, ja que SI recorrerà totes les multes convençuda que són "il·legals" i que recuperaran els recursos un cop finalitzi el procés contenciós-administratiu. Alhora, Bertran ha fet una crida a les entitats i organitzacions perquè facin donatius per eixamplar aquest fons per si el volum de multes creix.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De moment, els 5.000 euros cobreixen de sobres la desena de multes que han arribat als ciutadans. Bertran ha explicat que gestionaran aquest fons amb "total transparència" i faran públiques les multes que vagin pagant i les donacions que es facin. En cas de guanyar el contenciós, SI destinarà els recursos a finalitats socials, i els donants podran recuperar els seus diners o imitar els independentistes. S'organitzaran també actes de recollida de fons i el partit valorarà una segona injecció de recursos si fos necessària.

El fons, ha dit, ha de servir per "donar seguretat jurídica i econòmica davant d'unes multes que són manifestament il·legals". Els ciutadans, ha dit, no han de patir un "sobrecost" per la seva "valentia" a través de recàrrecs i embargaments.

"Hem estat al costat de la campanya, hem esperonat a tirar endavant la iniciativa i ara fem un pas més perquè els ciutadans quedin protegits davant d'aquest abús, aquestes coaccions de l'administració catalana amb multes que, ens ratifiquem, són il·legals", ha argumentat.

Ha recordat que el mateix sindicat de policies ha dit que no es poden posar aquestes multes, i així ho han dit als seus superiors. També s'ha manifestat de la mateixa manera, ha continuat, el president de la Comissió de Dret de la Circulació del Col·legi d'Advocats i també molts juristes. SI creu que aquestes multes són un "abús de poder i un intent de coaccionar perquè s'aturi la mobilització".

Bertran ha dit que espera que el Govern vegi que la societat reacciona i que es posa al costat de les persones amenaçades amb sancions, i que això serveixi perquè "torni a la legalitat vigent i aturi aquest despropòsit, aquest sortida endavant que l'està portant a quedar-se fora de la legalitat". Ha lamentat que CiU prefereixi mantenir la "connivència" amb Abertis i Ferrovial en lloc de posar-se al costat de la ciutadania.

Els que vulguin acollir-se aquest fons hauran de posar-se en contacte amb SI per correu electrònic.

stats