Política 10/04/2012

SI veu "tocat de mort" el pacte fiscal després que el PP vulgui "apropiar-se'l i utilitzar-lo"

Bertran considera que la negociació anunciada per Sánchez-Camacho fa que l'estratègia de Mas "ja no serveixi"

Acn
1 min

BarcelonaSolidaritat Catalana per la Independència (SI) considera que el pacte fiscal està "tocat de mort" i ja no és vàlid com a opció de futur. El secretari general de la formació, Uriel Bertran, així ho ha manifestat aquest dimarts, argumentant que l'anunci de la líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, avançant que negociarà amb el govern espanyol la seva pròpia proposta, deixa el pacte fiscal sense cap utilitat. En aquest sentit, l'independentista ha explicat que els populars intenten "apropiar-se" de l'estratègia i "utilitzar-la en favor dels interessos de l'espanyolisme, com ja van fer amb l'Estatut".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Uriel Bertran ha remarcat que, al seu parer, el temps que CiU i el Govern volien guanyar per crear un consens polític entorn del pacte fiscal, "ha estat utilitzat pel PPC i, sobretot, per Alícia Sánchez-Camacho, en favor propi per erigir-se com la virreina de Catalunya i pactar-ho ella amb l'estat espanyol". Això, per SI suposa "una burla, un menyspreu" per Catalunya. Tot i això, Bertan culpa al propi Govern d'aquesta situació. "Han estat ells qui han enaltit i creat el virregnat de Sánchez-Camacho", ha retret.

Arran d'això, el diputat de SI ha assegurat que ara "ens trobem que és l'espanyolisme qui se queda amb el pacte fiscal i qui el vol gestionar en favor dels seus interessos". "El projecte queda en mans del PP espanyol, i això suposa que queda tocat de mort el pacte fiscal. L'espanyolisme ho utilitzarà com va fer amb l'Estatut", ha sentenciat.

Per tot això, Bertran ha considerat que l'estratègia engegada pel president de la Generalitat, Artur Mas, "ja no serveix", i ha instat el Govern a abandonar les estratègies que inclouen el pacte fiscal i el PP i que per l'estat propi".

stats