Política 08/07/2012

Solidaritat considera que el pacte fiscal "és una cosa que no se la creuen ni ells i és una enganyifa"

Més de 300 adherits de la coalició independentista participen aquest cap de setmana a Arbúcies a la II Escola d'Estiu

Acn
2 min
Escola d'estiu de Solidaritat a Arbúcies

ArbúciesSolidaritat Catalana per la Independència ha carregat durament contra el pacte fiscal durant la II Escola d'Estiu que la coalició independentista se celebra aquest cap de setmana a Arbúcies. El president de SI, Toni Strubell, considera que el pacte fiscal "és una cosa que no se la creuen ni ells i és una enganyifa que no té nom ja que la història dels últims cinc anys ha estat la negació de tot dret en aquest sentit". Strubell ha recordat ha recordat "la gent d'aquest país té nas i veu que això és una estafa" i, en aquest sentit, ha assegurat que el seu partit són els únics que no es deixen "engalipar". Els diputats de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) van participar aquest dissabte a la tarda a l'acte central de la II Escola d'Estiu que la coalició independentista celebra aquest cap de setmana a Arbúcies i on hi participen més de 300 adherits. Solidaritat ha reivindicat el paper del partit al Parlament i Núria Cadenes, directora de l'edició d'enguany, ha estat l'encarregada de recordar de què ha servit i en què s'ha notat la irrupció de Solidaritat al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de Solidaritat, Toni Strubell, ha defensat que "un diputat independentista al Parlament ha d'emprenyar i és per aquest motiu que som el grup més incòmode del Parlament perquè diem les coses que no volen sentir i que els incomoden". Strubell ha carregat contra el pacte fiscal i ha afirmat que "l'artefacte fiscal és una cosa que no se la creuen ni ells i és una enganyifa que no té nom ja que la història dels últims cinc anys ha estat la negació de tot dret en aquest sentit" i, en aquest sentit, ha recordat "la gent d'aquest país té nas i veu que això és una estafa i que Solidaritat som els únics que som diferents i no ens deixem engalipar".

Per la seva banda, el secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, ha afirmat que el Govern de la Generalitat "no té projecte polític i es comporta com un govern covard i antipatriòtic" i s'ha felicitat que "amb la irrupció de Solidaritat al Parlament s'ha acabat amb l'oasi català -que ha titllat d'àrea de servei d'una autopista de peatge-". Bertran va alertar als assistents a l'acte que "no podíem dir 'Espanya ens roba' amb fermesa si alhora no denunciem els de casa que també ens roben. Són els catalans que ens diuen: ara no toca, no podem trencar amb tot", ha assenyalat. "Aquests són els capataços que Espanya paga molt bé perquè ens diguin això en català", ha afegit.

Finalment, el portaveu parlamentari de Solidaritat, Alfons López Tena, ha anunciat que Solidaritat "no farà cap gest positiu de confiança al president Mas i al seu projecte de pacte fiscal" ja que aquest és "un Govern d'encarregats per fer de vigilants i enriquir-se a costa del poble de Catalunya". I ha reivindicat el paper de Solidaritat al Parlament en defensa de la independència recordant que "som un moviment popular, ampli i tenaç".

stats