EL NOU FINANÇAMENT
Política 24/05/2012

Solidaritat donarà suport al pacte fiscal si inclou l'Estat propi com a alternativa al seu fracàs

El secretari general de la formació independentista, envia una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, en què li reclama "posar fi a l'espoli fiscal" i l'insta a convocar un referèndum previ a la seva negociació amb el govern espanyol

Ara
1 min

BarcelonaSolidaritat està disposada a donar suport a la proposta de pacte fiscal en la línia del concert econòmic. Amb una condició: que contempli l'Estat propi com a via "alternativa i segura" per aconseguir els objectius que persegueix el nou model davant d'un previsible refús per part de l'executiu espanyol. Així consta en una carta que el secretari general de la formació independentista, Uriel Bertran, lliurarà avui al president de la Generalitat, Artur Mas. Mas i Bertran es reuniran avui al Parlament per acostar posicions de cara a l'entesa catalana pel pacte fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la missiva, a la qual ha tingut accés l'ARA, Solidaritat considera que el més normal és que l'executiu del PP rebutgi la proposta i que, per tant, cal fixar l'Estat propi com a alternativa. El partit independentista considera que el nou model ha d'anar encaminat a reduir el dèficit fiscal de 16.000 milions que pateix Catalunya, i que per fer això cal que la Generalitat disposi de la la clau de la caixa.

Solidaritat veu innegociable que se celebri una consulta pel pacte fiscal prèvia a la seva negociació amb Madrid. "Entenem que la proposta de pacte fiscal ha de tenir la màxima força", considera la formació independentista.

stats