Política 24/08/2011

SI denuncia Puig i Homs d'haver mentit els catalans sobre el 'CAT' a les matrícules

La coalició independentista reclama una llei que normalitzi el sistema català de matriculació per evitar més multes

Acn
1 min

BarcelonaSolidaritat Catalana per la Independència (SI) acusa el conseller d'Interior, Felip Puig, i el portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, d'haver mentit els catalans sobre l'adhesiu del "CAT" a les matrícules dels vehicles. En aquest sentit, SI denuncia que tant Puig com Homs promouen aquesta acció i asseguren que no comportarà cap mena de sanció, però llavors els agents de la Guàrdia Urbana multen els conductors que incompleixen la legalitat vigent. SI creu que des de la Generalitat és necessari fer una llei pròpia que reguli el sistema català de matriculació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

SI denuncia tant Homs com Puig per haver mentit els catalans sobre les conseqüències de portar el "CAT" a la matricula dels seus vehicles. Segons la coalició independentista, els dos membres del govern de la Generalitat promouen portar l'adhesiu del "CAT" al cotxe, i asseguren que no comportarà cap mena de sanció, però llavors els agents dels cossos d'ordre multen els conductors dels vehicles.

Per això SI demana una llei pròpia que reguli el sistema català de matriculació i que ha de ser des de la mateixa Generalitat de Catalunya des d'on es promogui i s'elabori aquest reglament. A més, SI considera que les declaracions dels membres del govern van ser una irresponsabilitat, ja que saben que aquesta acció era sancionable, i creu que "el mateix Govern ha de prendre mesures per reparar el dany ocasionat".

Segons SI, hi ha un nombre considerable de ciutadans que estan fent saber els seus casos particulars, que asseguren que les policies municipals els aturen i els demanen que retirin l'adhesiu de la matricula. En negar-s'hi, els agents els acusen de dur documentació falsa i per resistència a complir la legalitat vigent, els arriben a multar amb sancions de fins a 200 euros.

stats