Política 24/07/2012

SI denunciarà els usuaris de Twitter que piulen contra Catalunya davant la Fiscalia de Delictes d'Odi

Els independentistes han preparat un recull de piulades "anticatalanes" que han vist créixer a partir dels focs a l'Empordà

Acn
2 min
Els diputats de SI, Toni Strubell, Alfons López Tena i Uriel Bertran a Barcelona / ACN

BarcelonaEls diputats de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) portaran el proper dijous al fiscal coordinador contra els delictes d'odi i discriminació de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, una denúncia amb un recull de piulades contra Catalunya. La formació política ha detectat un increment de missatges que "inciten a l'odi i la xenofòbia" amb un clar component "anticatalà", a partir dels comentaris a les xarxes socials derivats dels focs que aquests dies arrasen l'Empordà. Els diputats denunciaran així als usuaris que hagin fet piulades en aquest sentit i posaran també en coneixement de la Fiscalia els comentaris del mateix caràcter que han vist a diaris digitals i webs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Solidaritat està recollint un a un tots els comptes d'usuaris de Twitter i comentaris a edicions digitals dels diaris que s'han dedicat, en els últims dies, a insultar i "incitar a l'odi contra Catalunya i els catalans" i que "literalment han demanat que cremi Catalunya sencera amb tots els catalans a dins". Així ho han explicat a l'ACN fonts de SI, que han confirmat que dijous mateix portaran aquest dossier al fiscal, amb qui intentaran mantenir una reunió per demanar-li que reculls d'aquest estil siguin fets "d'ofici" per la mateixa Fiscalia. I és que els independentistes consideren que aquestes piulades generen "alarma social" i suposen un atac anticatalà emparat en "la impunitat que tenen aquest tipus de plantejaments a les xarxes socials".

El que més ha cridat l'atenció a Solidaritat ha estat el creixement de comentaris a Twitter que lligaven els focs de l'Empordà amb missatges catalanòfobs o de rebuig a l'ajuda que es pogués oferir per apagar els incendis. "Catalunya demana ajuda a l'exèrcit ESPANYOL. Jo els enviaria uns quants bidons de benzina. El foc purifica", "Els bombers catalans intentant apagar el foc 'a gapos' per no gastar aigua", "Atenció, missatge a per tot Espanya: Aquests catalans es creuen moltes coses, així que... Mort a tots. Sense compassió. Gràcies", o "Putos catalans de merda. Tant de bo es morin tots", són algunes de les piulades que Solidaritat està recollint per identificar-ne els autors davant la Fiscalia.

Moltes altres aportacions de les xarxes socials fan referència expressa al fet que els afectats pels focs estiguin demanant ajuda en català, cosa que en alguns usuaris de Twitter crea un més que notable malestar. "Això de que els 'catalinos' estiguin demanant ajuda per l'incendi en català... Serà que no. No no no... CACA!", "Els que demaneu ajuda per l'incendi de Catalunya i ho feu en català, potser més gent us entendria en castellà. Pallassos", "Si escriviu en català, és lògic que no us ajudin. Si no s'entén, rucs!", "Es crema Catalunya i demanen ajuda en català! Doncs la seva puta mare els ajudarà, per babaus!", "Crec i suposo que hi ha un incendi a Catalunya, però com que aquesta gent només escriu en català, no m'assabento de res. Que s'ho facin ells", "I el puto TT de l'incendi, en català... collons!", o "Catalunya crema i demanen ajuda en català. Doncs ni un got d'aigua us arribarà :-)", formen part també d'aquest recull de piulades que Solidaritat portarà a Fiscalia.

Molts d'aquests comentaris estan sent recollits per plataformes catalanes com 'Apuntem.cat', que en aquesta i en altres ocasions fa llistes de piulades per "denunciar la catalanofòbia".

stats