EUSKADI BUSCA LA PAU
Política 07/03/2011

La Fiscalia demanda Sortu per barrar-li el pas a les institucions

La pilota ara és a la teulada del Tribunal Suprem, on ja es va dirigir dijous l'advocacia de l'Estat per instar a impedir la legalització del partit abertzale

Redacció
1 min

MadridLa Fiscalia ha formalitzat aquest matí la demanda perquè el Tribunal Suprem impedeixi la legalització de Sortu perquè no pugui fer el salt a les institucions el 22 de maig. La Fiscalia, com l'advocat de l'Estat, argumenta que Sortu és la nova marca de Batasuna. La inscripció de Sortu al registre de partits del ministeri de l'Interior ja va quedar suspesa després que el Suprem acceptés dijous la demanda de l'advocacia de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'encarregat de presentar aquesta demanda ha estat el fiscal en cap de la sala contenciosa del Tribunal Suprem, Antonio Narváez. El ministeri fiscal s'aferra també des de la setmana passada al silenci de la formació després de la detenció d'un comando d'ETA i els actes de kale borroka que van seguir a la desarticulació del grup.

El fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, ja va avisar divendres que considera Sortu “un intent d'aparentar formalment el compliment de la llei per mantenir a la desesperada la presència d'ETA a un horitzó polític al qual ja se sap que no arribarà de cap manera”.

stats