Política 15/04/2011

Sortu rebrà avui la notificació del Suprem que no admet el seu incident de nul·litat

El partit basc podrà recórrer al Constitucional però té pràcticament impossible poder-se presentar a les eleccions, ja que dilluns s'acaba el termini per presentar candidatures

Redacció
1 min

BarcelonaSortu busca la seva salvació electoral per la via del Tribunal Constitucional. Ho pot fer després que ahir el Tribunal Suprem no admetés l'incident de nul·litat presentat pel partit basc contra l'acte que va prohibir la seva inscripció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Avui Sortu rebrà la notificació i aleshores té 30 dies per poder recórrer en empara al TC. No obstant això, a la vista que dilluns s'acaba el termini de presentació de candidatures a les eleccions del 22 de maig, sembla difícil que el Constitucional pugui resoldre el recurs i, per tant, que aquesta formació pugui concórrer als comicis locals i autonòmics.

La nova marca abertzale va presentar l'incident de nul·litat el passat dia 7 perquè considera que l'acte en el qual la sala especial va acordar prohibir la seva inscripció al registre de partits polítics del ministeri de l'Interior vulnerava, entre altres, el dret a la lliure creació de partits polítics. Malgrat això, el TS va estimar les demandes de la Fiscalia i de l'Advocacia de l'Estat contra Sortu davant el risc que esdevingui una via de finançament per a ETA i la seva activitat terrorista.

stats