Política 23/03/2014

El rei destaca que Suárez va "treballar per la millor articulació de la diversitat d'Espanya"

El president espanyol farà una declaració institucional a la Moncloa

Joan Rusiñol
1 min

MadridVestit de dol, i visiblement afectat, el rei Joan Carles ha difós un comunicat de condol i homenatge a la figura de l'expresident Adolfo Suárez. Un missatge des de la "gratitud i el dolor" per a qui ha considerat un "home d'estat", que va saber posar els interessos de la societat per sobre dels partidistes. Ha dit que l'objectiu de Suárez, de qui ha lloat el paper clau durant la Transició, va ser sempre precisament "superar la fractura política i social del segle XX" que va marcar la història d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha destacat que Suárez va treballar "sense repòs per aconseguir la millor articulació de la diversitat d'Espanya" i ha animat a seguir-ne l'exemple.

La intervenció es pot veure a la pàgina web de la casa reial.

A les hores prèvies, i preveient que el desenllaç podia ser "imminent", les altes institucions de l'Estat ja han acordat el protocol per homenatjar Suárez. Si no hi ha canvis, com ja va passar amb Leopoldo Calvo Sotelo, la capella ardent s'instal·larà al Congrés dels Diputats i es farà un funeral d'estat a la catedral de l'Almudena de Madrid.

stats