POLÍTICA
Política 23/03/2014

Un grup de personalitats va promoure al gener la candidatura d'Adolfo Suárez al Nobel de la pau

El premi no s'ha atorgat mai a títol pòstum, però els impulsors no descarten que pugui passar en aquest cas

Efe
2 min
Suárez va decidir fer el contrari que l’actual govern espanyol: canviar la llei  per adaptar-la a la realitat i a la voluntat democràtica dels catalans.

MadridUn grup de exdiputats, rectors, catedràtics, professors, exministres i joves van presentar el 29 de gener al comitè Nobel noruec la candidatura de l'expresident Adolfo Suárez al Nobel de la pau. En declaracions a l'agència Efe, el coordinador d'aquesta proposta, David García, ha explicat que encara no coneixia la iniciativa perquè pensaven presentar-ho en roda de premsa aquest mes d'abril, malgrat que la precipitació dels esdeveniments els ha portat a fer-ho públic ara.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per García, amb aquesta nominació es faria justícia a la tasca d'una persona que va impulsar la restauració de la democràcia a Espanya. Aquest jove castellonenc, de 22 anys, ha destacat que la feina feta per l'expresident no s'ha vist recompensada ni reconeguda internacionalment i que aconseguir la seva nominació al premi Nobel de la pau seria una forma de fer-ho.

Després de reconèixer que no es concedeixen aquests guardons a persones mortes, García ha precisat que quan es va presentar "era viu" i que és al juny quan el comitè del Nobel demana tota la documentació i signatures sobre les persones que han estat proposades al premi.

"No hi ha hagut mai un cas que una persona, un cop formalitzada la candidatura, hagi mort, però si s'accepta amb Suárez seria un reconeixement oficial pòstum". Ha assenyalat que abans de formalitzar la candidatura es van posar en contacte amb exministres, polítics, catedràtics, escriptors i familiars d'Adolfo Suárez, que van donar suport a la idea.

Entre els signants hi ha, segons García, Federico Mayor Zaragoza, el diputat del PP durant la segona legislatura d'Aznar Jaime Rodríguez i el catedràtic de la Universitat de València Antonio Colomer, a més de "gent jove i sense vinculació política, però que respectem i admirem la figura d'Adolfo Suárez", ha afegit el coordinador d'aquesta iniciativa.

stats