Política 19/08/2014

Súmate fa una crida a votar el 9-N encara que "raptin" les urnes

El president de l'associació ha qualificat l'expresident Jordi Pujol de "xoriço" i ha dit que "Catalunya està disposada a lluitar contra la corrupció, però a Espanya hi són submisos"

Laia Vicens
1 min

Prada (Conflent)El president de Súmate, Eduardo Reyes, ha fet una crida a votar el 9-N encara que es “raptin” les urnes, una imatge per “veure la diferència de qualitat democràtica” entre Espanya i Catalunya. Reyes ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació aquest dimarts a Prada (el Conflent), on participava en un acte del paper de la immigració al procés sobiranista de Catalunya, que ha organitzat la Universitat Catalana d'Estiu. Durant la conferència ha dit que “hem d'anar a votar, si ens deixen i si no ens deixen, també”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Reyes ha assegurat que l'11 de setembre és l'"avantsala" al 9-N, i per això ha animat a assistir massivament, per “fer-los callar amb això que no és possible una manifestació d'un milió de persones”. “Aquest any seran 3 milions i a les urnes es veurà”, ha dit el president de la plataforma sobiranista, que ha instat els partits a “deixar-se de sigles i partidismes” per “construir un nou futur”.

El president de la plataforma sobiranista que agrupa catalans castellanoparlants també s'ha referit a la confessió de Jordi Pujol, a qui ha qualificat de “xoriço”, i ha emplaçat “el poble” a “unir-se per dir que s'ha acabat”. El mateix qualificatiu ha utilitzat per qualificar “l'oligarquia política” espanyola, i ha dit que “Catalunya està disposada a lluitar contra la corrupció, però a Espanya hi són submisos”. “Catalunya té un greu problema que es diu govern d'Espanya”, ha assegurat Reyes.

stats