Política 05/05/2015

El Suprem rebutja investigar l'exministre socialista López Aguilar per violència de gènere

L'exdona de l'eurodiputat no considerava el seu cas de violència de gènere, però sí de "maltractament" mutu. La Fiscalia va considerar que l'exposició sí que recollia motius suficients

Ara
1 min
Juan Fernando Lopez Aguilar, en un acte de campanya del PSC / ACN

MadridEl Tribunal Suprem ha rebutjat obrir una investigació per violència de gènere a l'exministre de Justícia socialista Juan Fernando López Aguilar. Per unanimitat, els cinc magistrats del jutjat de violència sobre la dona número 2 de Las Palmas consideren que existeix un dèficit argumental en l'exposició remesa a l'alt tribunal. La Fiscalia del Suprem va demanar obrir una investigació a l'eurodiputat, que va ser el cap de llista del PSOE en les últimes eleccions al Parlament Europeu, en entendre que l'exposició sí que recollia motius suficients.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A principis d'abril, en un judici ràpid, un jutjat de Las Palmas va concloure que sí que hi havia indicis per imputar l'exministre. Llavors el PSOE va decidir apartar el llavors eurodiputat de la direcció del grup a Brussel·les de forma cautelar i també el van suspendre de militància fins que s'aclarissin els fets. López Aguilar va negar en tot moment que maltractés a la seva exdona. En ser aforat, el seu cas s'havia de remetre al Tribunal Suprem.

Ella, en declaracions a Efe, va considerar que el seu cas no era de "violència de gènere", però sí de "maltractament mutu". Segons 'El Mundo', l'eurodiputat socialista maltractava la seva exparella dient que "mereixia una dona amb més pit".

stats